Chris Bennett Posted on 7:46 pm

Koude klimaten, de ultieme testomgeving voor vloeren in je woning, hoe zit het precies?

In koude klimaten is de garagevloer onderhevig aan extreme temperaturen, vries- en dooiproblemen en dooizouten, waardoor het de ultieme testomgeving is voor vloercoatings. Dooizouten verminderen misschien gladheid op wegen en looppaden, maar ze veroorzaken aanzienlijke schade aan de betonnen garagevloer. Wanneer u rijdt, komt het zout in de wielkasten van uw auto of vrachtwagen terecht en bevriest daar tijdelijk. Wanneer u uw garage binnenrijdt, begint het zout de bevroren sneeuw en ijs te smelten. Het water dat van uw voertuig druppelt maakt de zouten vloeibaar die in de poriën van het beton en in het oppervlak terechtkomen, waardoor een snelle aantasting van het beton begint. Als het beton verzadigd raakt, creëert het vochtigheid en maakt het een huis vochtig en koud. Om nog maar te zwijgen van schimmelvorming en aantasting van de gipsplaten en balken van uw huis. Een andere tip die je ook nog kunt bekijken is een gietvloer voor de woonkamer, deze zijn ook populair in 2021.

Spancrete constructie voor je vloer

Veel huizen zijn gebouwd met spancrete constructie. Dit zijn geprefabriceerde betonnen panelen van 2,5 tot 3 meter lang, 3 meter breed en 6 centimeter dik. Ze worden tijdens de bouw op de fundering geplaatst en worden uw vloer. In het huis hardhout, tegels en tapijt bedekt de spancrete panelen. In de garage wordt beton gegoten van ongeveer 4 inches dik over de spancrete die ook over uw garage ligt. Naarmate uw huis verzakt, ontstaan er scheuren in het beton boven waar de Spancrete panelen tegen elkaar aan liggen zoals het geval is bij latex spuiten.

Aangezien het water en het zout van uw voertuig op de betonnen garagevloer druppelen, opent het zout de barsten en het water druppelt in de kelder. Veel mensen zijn zich er niet van bewust dat keldervocht door de scheuren komt, omdat het water langs randen reist en langs een muur kan druppelen. Hoe het ook komt, het vocht wordt een groot probleem en maakt het huis vochtig. Deze omstandigheden in de winter vormen een unieke testomgeving voor de duurzaamheid van polyurea en epoxy vloercoatings.

De oplossing voor vloeren in je woning bij een koud klimaat

Veel deskundigen hebben geëxperimenteerd met verschillende coatings op koude garagevloeren in een poging om een oplossing te vinden. Maar tot de creatie van polyaspartic polyurea coatings werkte niets. De enige oplossing waren epoxy coatings maar de meeste presteerden niet op de lange termijn. De meeste werden broos en scheurden langs de scheuren in de vloer. Huiseigenaren en professionals in koude gebieden probeerden de coatings te repareren door scheurvuller in de scheuren te stoppen en een nieuwe coating aan te brengen.

  • Het probleem is dat weinigen zich ervan bewust waren dat scheurvullers niet uitharden onder het oppervlak en voor altijd nat blijven. Dat betekende dat het probleem nooit voorgoed werd opgelost met een expert zoals Vloerenbaas.nl
  • De laatste jaren werd ontdekt dat bepaalde polyureummengsels dun genoeg waren om de volledige scheur in een garagevloer van Minneapolis tot op de bodem te vullen en zouden absorberen in de wanden van de scheur die onder het oppervlak uitharden. Deze nieuwe polyurea’s hadden ook voldoende flexibiliteit om mee te buigen met bewegingen van het beton.

Pinterest
LinkedIn
Share
Instagram